Povratak osnovama: Kadett GSI 2,0 Turbo

 

Image

Ukoliko spadate u ljubitelje tjuninga dobro zapamtite ovaj GSI i u slučaju da se nađete istovremeno “na crti” jednog od novosadskih semafora, obavezno uključite žmigavac i skrenite u prvu poprečnu ulicu.


Po prvi put redakcija "Nacionalne Klase" ima priliku da predstavi automobil pripremljen za trke ubrzanja. Specifičan automobil i prilično nov sport zaslužuju da tekst pokuša da približi ne samo automobi o kome pišemo, već i kompletno okruženje, koje je za rezultat imalo pojavljivanje ovakvog i njemu sličnih automobila na našim ulicama. Za potpune laike pripremili smo i mali rečnik termina, koji se nalazi na kraju teksta.

 

Image

Srpski ulični trkači

Ulične trke, subkultura odavno poznata u zemljama sa snažnim automobilskim industrijama (i ekonomijama) kao što su SAD i Japan, tokom poslednjih godina postaju sve popularnije na području naše, a i susednih zemalja. Naravno, uličnih trka je bilo uvek, međutim kakvom-takvom stabilizacijom finansijske situacije povećao se broj ljubitelja brzih automobila, koji se nisu plašili da pokušaju da potencijale svojih automobila u potpunosti iskoriste.

 

 

Na scenu stupaju naši, nesposobni kadrovi SAMSS-a (Sportski Auto Moto Savez), koji je u normalnim zemljama taj organ, koji preuzima na sebe da kanališe mlade potencijale i organizuje razne vidove trka. U skladu sa našom zemljom, naš SAMS i dalje ima veliki broj „čika Moma“ kojima je poslednje na spisku da se bave organizacijom trka i još veći broj „Flojdova“, koji nemaju mogućnosti da pripreme vozila i da se pojave na nekoj od zvaničnih kružnih, brdskih ili reli trka.

 

Image

 

Novosadski „Mišeluk“ je postao poznato mesto za okupljanje vozača, koji su hteli da „oštre“ svoj trkački živac. Na te, neformalne, trke je i lokalna policija gledala sa izvesnom dozom blagonaklonosti zato što su svi takvi vozači bili upućeni na „Mišeluk“ i time je opšta sabraćajna situacija u tom gradu bila sasvim korektna. Ova lokacija je još više dobila na popularnosti nakon rušenja mosta tokom prethodnog rata, od kada je saobraćaj na tom delu puta praktično zatvoren.

 

Image

 

Ista situacija je bila i na mostu kod Ostružnice, gde su se okupljali vozači iz Beograda i okoline.

 

 

Internet u Srbiji je omogućio daleko bolju razmenu podataka, informacija, bolje organizovanu berzu delova, da bi na kraju taj isti medij poslužio da se organizuju prve trke „potezanja“ ili ubrzanja na četvrt milje, odnosno 402m. U poslednje vreme, još jedan sport počinje da dobija na popularnosti – drift, disciplina, koja svoje korene ima u japanskom, trkačkom „podzemlju“.

Naravno, za sve ove discipline, potrebno je imati snažan automobil. Na trkama ubrzanja, ogibljenje automobila nije u prvom planu, već je to snaga. Kod drift trka, bitno je i dobro balansirano ogibljenje, ali je potreban i snažan motor, što u mnogome poskupljuje pripremu ovih automobila, te su vozači na drift takmičenjima ređi i njihovi vlasnici se uglavnom ne mogu pohvaliti snažnim motorima, kao vozači drag trka.


Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN