Juraj Šebalj je pobednik FAM relija

beogradski-reli-2013.jpg

Velika borba, sjajne vožnje i neverovatno brojna publika, obeležili su IV beogradski FAM reli - Trofej Mirko Martinović. Nakon dva dana vožnje, pobednik u vožnji za Šampionat CEZ, Otvorenom prvenstvu Srbije i Prvenstvu Hrvatske je hrvatski predstavnik Juraj Šebalj.


Njegov najveći rival za pobedu, Beograđanin Todor Stamenković je na poslednjem brzinskom ispitu napravio nekoliko grešaka, koje su ga dovele na treće mesto. Drugoplasirani je Danijel Šaškin, takođe gost iz Hrvatske, koji je na cilju imao samo četiri sekunde prednosti nad Stamenkovićem. Četvrtu poziciju fantastičnom vožnjom osvaja Vladimir Zečević, a iza njega ostaju rivali iz domaće klase tri, Vladica Rabrenović i Živko Gajić.

Podsećamo da se u subotu vozio noćni specijalni ispit na Košutnjaku, dva kruga gde je  celom dužinom staze duge 13 km brojna  publika pratila dogaaj. Ovaj spektakl posade su upotpunile prolaskom pored Avalskog tornja, gde su  pružili  podršku humanitarnom koncertu za malu Anđelu. Sinoćni brzinac bio je koncipiran tako da se na stazi u jednom trenutku našlo čak devet posada. U toku današnjeg dana, trka je nastavljena na Avali i Košutnjaku gde je voženo šest specijalnih ispita, tj. tri kruga. Od 43 posade trku su završila 23 učesnika. Zbog nekoliko izletanja sa staze, šesti specijalni ispit je na kratko prekinut nakon čega je reli nastavljen, i završen bez daljih problema.


Video materijal je delo Stefana, člana našeg foruma

Pobednici u  Memorijalnoj klasi N/2 i N/3 koju je vozio čuveni Mirko Martinović su Jovana Jovanović i Vladimir Zečević, a pehare su im uručili roditelji Mirka Maritovića.

Pobedu u svojoj klasi N/A 2 je zabeležila i mlada i atraktivna Jovana Jovanović. Nakon hrabre vožnje Jovana je u svom VW Polu pobedila brojnu konkurenciju i dokazala da devojke itekako imaju šta da traže u ovom, pretežno muškom sportu.

 

U najmanjoj klasi, popularnih „jugića", pobedu odnosi Beograđanin Strahinja Kovačević, prvu u karijeri, nakon zanimljive i neobične borbe. Favoriti, Tihomir Nikolić i Ivan Maksimović, naišli su na probleme i odustali, što je Kovačević sjajno iskoristio i trijumfovao ispred kolege sa kružnih staza, Igora Franičevića.

Pobednicima su uručeni pehari od 19 časova u Vasinoj ulici kod Narodnog pozorišta, gde je publika uz ovacije pozdravila vozače.

 

Izvor: FAM reli marketing

 

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN