Dakar: Peterhansel i Peugeot 2008 najbrži na Dakaru

Ovogodišnje odmeravanje snaga između Pežo bagija i 4x4 fabričkih mašina (Mini i Toyota) je u potpunosti prošlo u znaku francuskog tima. Stefan Peterhansel je zabeležio svoju 12. pobedu na Dakaru! Šest na motociklu i šest u automobilu. Možda je vreme da pređe u kamion i da pokuša da ponovi rezultate iz auto i moto klasa?

Pogodaka: 766

Dakar: De Roj i Iveko brži od Kamaza

U najtežoj kategoriji, Iveko (Fiat) je ponovo nadmašio Kamaze. Žerar de Roj i Iveko su ponovili rezultat iz 2012. i zabeležili drugu Dakar pobedu sa 70 minuta prednosti u odnosu na prošlogodišnjeg pobednika, Airata Mardeeva (Kamaz).

Pogodaka: 761

Dakar: Predstavljene MINI posade za 2016

Kompanija MINI i njeno sportsko odeljenje, X-raid tim, su zvanično predstavili 12 vozačkih postava koje će na predstojećem Dakar reliju nastupati u MINI ALL4 Racing automobilima, a koje imaju za cilj da nastave niz od četiri uzastopne pobede u kategoriji automobila.

Pogodaka: 883

Dakar: Tobi Prajs pobednik za 2016, Sagmajster 62. i pored loma šake!

Pobeda na drugom Dakaru! Tobi Prajs, australijski motociklista, je nakon prošlogodišnjeg debitantskog nastupa kada je reli završio na trećem mestu, prelaskom u fabrički KTM tim napravio još bolji rezultat – pobeda! Naš vozač, Gabor Sagmajster, je herojski završio reli i pored toga što je nekoliko etapa vozio sa polomljenom šakom.

Pogodaka: 799

Dakar: Sebastien Loeb je novi član Peugeot tima

Leb se priključio Peugeot Total Dakar timu i time kompletirao fenomenalnu vozačku postavu francuskog tima koju pored devetostrukog WRC šampiona sačinjavaju i Karlos Sainc, Siril Depre i Stefan Peterhansel.

Pogodaka: 986

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN