NK TEST Mazda 6 CD175 AT

Aktuelna „šestica“ sigurno nije automobil za koji bi smo očekivali da traži unapređenja. Mazda je, uprkos našim očekivanjima, za 2017 pripremila niz unapređenja na polju kvaliteta vožnje, sistema za podršku u vožnji i bezbednost koji će ovaj model izjednačiti sa potpuno novim modelima iz Mazda kuhinje.

Pogodaka: 155

NK TEST: Renault Talisman Grandtour

Renault Talisman smo prvi put vozili prošle godine u limuzinskoj verziji, a sada je na red došao model u Grandtour (karavan) karoseriji.

Pogodaka: 170

NK TEST: Audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic

Samo par nedelja nakon domaće promocije druge generacije Audi Q5 modela, dobili smo priliku da kompakt SUV iz premijum segmenta isprobamo u našoj režiji. Na testu nam je bio „osnovno“ motorizovani dizelaš - 190KS quattro S tronic.

Pogodaka: 307

NK TEST: Mazda CX-5 CD150 Takumi

Nakon što smo letos imali priliku da vidimo šta Takumi paket donosi kada je u pitanju model 3, sada je na red stigao CX-5. Zanimljivo je i da je ovo prvi put da na testu imamo Mazda dizel pogonjeno vozilo koje nema AWD pogon.

Pogodaka: 220

NK Auto Godine 2016

U pitanju je drugi „jubilarni“ izbor za automobil koji mi smatramo najboljim u protekloj 2016. Tendencija iz 2015. se nastavila i tokom 2016. godine – većina testiranih automobila su bili iz kompakt SUV segmenta, koji je apsolutno preuzeo primat, ne samo kada pitate marketing ili prodaju, nego i kada pitate kupce. Ne čudi da je i ove godine naš izbor upravo iz ovog segmenta.

Pogodaka: 533

NK TEST: Seat Ateca

Seat u svoju ponudu uvodi prvi SUV model iz "kompakt" kategorije, a imajući u vidu potražnju za ovim tipom vozila, bilo je krajnje vreme za takav potez.

Pogodaka: 247

NK TEST: Toyota Aygo 1.0 X-cite

Toyota Aygo je stigla na još jednu probu, a sada imamo agresivniju kombinaciju opreme koja se pre svega odražava na spoljašnji izgled, ali i na dodatke u unutrašnjosti. Jarko žuta boja, X elementi i dvobojna karoserija, sve to deluje dosta atraktivnije i automobil predstavlja baš ono za šta je i napravljen, a to je visok nivo personalizacije.

Pogodaka: 221

NK TEST: VW up!

U našoj test floti bio je najmanji model iz Volkswagen ponude koji i pored toga što je već dugo u prodajnim salonima domaćih uvoznika tek sada dobija priliku da se pokaže i prikaže u našoj test floti.

Pogodaka: 265

NK TEST: Renault Talisman Initiale Paris dCi 160 EDC

Kako to obično i biva, kada na testu imamo automobil sa ovako dugačkim nazivom u pitanju je najbolje opremljeni model u ponudi. Ne samo što je karoserija nova, već je nov pogonski sistem i paket sigurnosne opreme.

Pogodaka: 486

NK TEST: Nissan X-Trail 1.6 dCi X-Tronic

Najbolji način da se zapravo zaista dobro proveri neki automobil je da detaljno testirate dva ista modela, ali da oni pripadaju različitim svetovima po pitanju opreme i tehničkih rešenja. Ovo je upravo sitacija sa Nisanovim X-Trail modelom, posle varijante sa pogonom na sva četiri točka i manuelnim menjačem, na testu se našla verzija sa pogonom "samo" na predjnim točkovima i automatskim CVT menjačem.

Pogodaka: 647

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN