NK TEST: Mazda CX-5 CD150 Takumi

Nakon što smo letos imali priliku da vidimo šta Takumi paket donosi kada je u pitanju model 3, sada je na red stigao CX-5. Zanimljivo je i da je ovo prvi put da na testu imamo Mazda dizel pogonjeno vozilo koje nema AWD pogon.

Pogodaka: 106

NK Auto Godine 2016

U pitanju je drugi „jubilarni“ izbor za automobil koji mi smatramo najboljim u protekloj 2016. Tendencija iz 2015. se nastavila i tokom 2016. godine – većina testiranih automobila su bili iz kompakt SUV segmenta, koji je apsolutno preuzeo primat, ne samo kada pitate marketing ili prodaju, nego i kada pitate kupce. Ne čudi da je i ove godine naš izbor upravo iz ovog segmenta.

Pogodaka: 144

NK TEST: Seat Ateca

Seat u svoju ponudu uvodi prvi SUV model iz "kompakt" kategorije, a imajući u vidu potražnju za ovim tipom vozila, bilo je krajnje vreme za takav potez.

Pogodaka: 120

NK TEST: Toyota Aygo 1.0 X-cite

Toyota Aygo je stigla na još jednu probu, a sada imamo agresivniju kombinaciju opreme koja se pre svega odražava na spoljašnji izgled, ali i na dodatke u unutrašnjosti. Jarko žuta boja, X elementi i dvobojna karoserija, sve to deluje dosta atraktivnije i automobil predstavlja baš ono za šta je i napravljen, a to je visok nivo personalizacije.

Pogodaka: 115

NK TEST: VW up!

U našoj test floti bio je najmanji model iz Volkswagen ponude koji i pored toga što je već dugo u prodajnim salonima domaćih uvoznika tek sada dobija priliku da se pokaže i prikaže u našoj test floti.

Pogodaka: 183

NK TEST: Renault Talisman Initiale Paris dCi 160 EDC

Kako to obično i biva, kada na testu imamo automobil sa ovako dugačkim nazivom u pitanju je najbolje opremljeni model u ponudi. Ne samo što je karoserija nova, već je nov pogonski sistem i paket sigurnosne opreme.

Pogodaka: 381

NK TEST: Nissan X-Trail 1.6 dCi X-Tronic

Najbolji način da se zapravo zaista dobro proveri neki automobil je da detaljno testirate dva ista modela, ali da oni pripadaju različitim svetovima po pitanju opreme i tehničkih rešenja. Ovo je upravo sitacija sa Nisanovim X-Trail modelom, posle varijante sa pogonom na sva četiri točka i manuelnim menjačem, na testu se našla verzija sa pogonom "samo" na predjnim točkovima i automatskim CVT menjačem.

Pogodaka: 335

NK TEST: Renault Megane TCe 100

Nakon dizela, u našoj test floti je bio i Megane sa turbo benzinskim agregatom. U pitanju je novi TCe 100 koji bi trebalo da bude cenovno veoma privlačan kupcima.

Pogodaka: 283

NK TEST: Renault Kadjar Iconic dCi 130 4WD

Posebna, Iconic, serija za model Kadjar doprinosi još atraktivnijem izgledu kompakt SUV Renault modela. Specifične 19" felne u crnoj boji su verovatno najupadljiviji element Iconic opreme, ali je unutrašnjost zapravo ta koja bi trebalo da donese najviše kupcima Iconic modela.

Pogodaka: 702

NK TEST: Opel Astra 1.6 CDTI A/T

Nova Astra na testu, ali ovoga puta u varijanti koja je tokom prošle godine dobila razne nagrade. Sada i mi imamo priliku da procenimo da li "hatch" Astra K to i zaslužuje.

Pogodaka: 773

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN